Despre noi

Cursurile Rezieasy

Suntem mândri să vă prezentăm cursurile de pregătire pentru examenul de rezidențiat, fiind primii care au adus aceste cursuri de pregătire pe piața din România, oficial, încă din 2019. De atunci, am actualizat constant cursurile noastre cu cele mai noi informații medicale și explicații ale materiei din bibliografia pentru examenul de rezidențiat.

Cu noi, pregătirea pentru examenul de rezidențiat devine mult mai ușoară și eficientă. Am creat un sistem unic de învățare care utilizează toate cele trei stiluri VAK (vizual, auditiv și kinestezic) care vă permit să parcurgeți materia paragraf cu paragraf, într-o manieră interactivă, astfel încât să vă asigurăm că nu există nicio lacună în cunoștințele voastre.

Toate subiectele sunt abordate în detaliu, lectorii noștri fiind medici specialiști, experimentați în domeniile prezentate, cât și pedagogi, majoritatea fiind asistenți universitari.


ReziEasy nu este doar o serie de cursuri de pregătire pentru examenul de rezidențiat. Suntem o comunitate activă de studenți și medici tineri care împărtășesc aceeași pasiune pentru medicină și învățare. Astfel, veți avea ocazia să interacționați cu noi și colegii voștri, să primiți răspunsuri la întrebările voastre și să vă îmbunătățiți continuu cunoștințele medicale.


Înscriindu-vă la ReziEasy, veți avea acces la cele mai bune resurse și instrumente pentru pregătirea examenului de rezidențiat, dar și oportunitatea de a vă dezvolta abilitățile și cunoștințele esențiale unei cariere de succes în medicină.

Echipa rezieasy

Vă prezentăm echipa noastră, formată dintr-un grup de medici specialiști, asistenți universitari, cercetători și rezidenți cu o dedicare și o pasiune puternică pentru medicină și pedagogie. Echipa noastră oferă mult mai mult decât o pregătire pentru examenul de rezidențiat. Suntem dedicați să vă pregătim pentru viitoarea voastră carieră medicală prin dezvoltarea unui set puternic de abilități și cunoștințe care sunt esențiale pentru succesul vostru ca medici.

Cursurile noastre sunt concepute pentru a oferi o experiență de învățare interactivă, care îi ajută pe studenți să se simtă implicați în întregul proces. Încurajăm participarea activă a studenților și punem accentul pe discuții, dezbateri și întrebări pentru a promova o mai bună înțelegere a subiectelor abordate. Prin aceste activități, studenții pot experimenta situații reale și pot învăța cum să ia decizii medicale în diferite cazuri clinice.

Prin experiența noastră clinică vastă și diversificată, precum și implicarea noastră în diferite domenii de cercetare medicală și pedagogie, dorim să pregătim următoarea generație de medici, să dezvoltăm educația medicală din România și per total să îmbunătățim calitatea sistemului medical din țară.

Împreună cu voi, ne dorim ceea ce cu toții ne dorim în adâncul nostru, o educație mai bună, oportunități mai bune, un sistem mai bun. Și toate acestea pornesc de la fiecare dintre noi. Așa că vă așteptăm să vă alăturați și voi nouă, și împreună să încercăm să atingem aceste obiective importante pentru viitorul nostru, al tuturor.

Dr. Kalbani Samih

• Medic Specialist Medicină Internă

• Fondator ReziEasy, MedEasy, BioEasy

• Experiență pedagogică de 10 ani, 3000+ studenți

„(…) Pasiunea mea pentru a preda medicină a apărut chiar din primul an de facultate, moment în care am descoperit că cea mai bună metodă de studiu a mea era explicarea materiei unui grup de colegi. În anul 4 de facultate (2013-2014) aveam deja peste 50 de cursanți cărora le explicam noțiuni de fiziologie.

Ca student, știam că fără un efort colosal, era greu să îți formezi o bază solidă care să te ajute să construiești un bloc de informații detaliate pe care să le poți memora în primul rând pentru un examen dificil. De aceea am ales medicina internă, care mi-a permis în primul rând mie să pun cap la cap o bază mare de informații pentru a putea diagnostica și trata pacienții cu diferite suferințe legate de oricare sistem, ca apoi să pot oferi această experiență și viitorilor medici și colegi!

ReziEasy s-a născut nu doar din plăcerea mea de a preda medicină, dar și din nevoia studenților de a avea pedagogi pasionați, talentați și implicați în sistemul educațional medical din România, la care am vrut să contribui (…)

Dr. Alexandru Arvunescu

• Medic Specialist Medicină Internă

• Asistent Universitar – Catedra de Medicină Internă & Cardiologie a spitalului „Prof. Dr. Th. Burghele” din Departamentul IV Cardio-Toracic, București

• Doctorand în Medicină – Cardiologie

„(…) Am ales medicina internă pentru modul holistic de gândire și abordare al unui pacient, de la diagnostic de suspiciune, diagnostice diferențiale și până la tratamentul multimodal. Pentru că în medicina internă integrezi toate suferințele unui bolnav, necanalizându-te doar pe un aparat sau sistem de organe. Pentru că în medicina internă judeci și ajustezi toată schema medicamentoasă, luând în calcul toate posibilele interacțiuni medicamentoase sau reacții adverse, care pot decompensa sau afecta o altă comorbiditate.

M-am alăturat proiectului ReziEasy, pentru că din propria experiență, am simțit materia pentru examenul de rezidențiat stufoasă și în destule locuri, incomplet explicată. Iar atunci când materia este mai mult de învățat “pe de rost”, timpul necesar este dublu, dacă nu chiar, triplu, față de situația în care mecanismele sunt logice (…)”

Dr. Paul Giovanni Portelli

• Medic Specialist Medicină Internă, spitalul „Prof. Dr. Th. Burghele”, București

• Asistent Universitar UMF Carol Davila – Disciplinele Semiologie Medicală, Semiologie în limba engleză, Pneumologie și Cardiologie

• Doctorand în Medicină – Cardiologie

„(…) Am ales medicina internă pentru că îmi place să privesc pacientul în ansamblu, nu doar să mă ocup de partea cardiacă sau digestivă, ci să integrez toate patologiile, dar și toate tratamentele pe care un pacient le primește și să fiu sigur că un tratament pentru o anumită patologie nu provoacă probleme la nivelul alteia preexistente.

În ceea ce privește pasiunea mea pentru predare, sper din suflet să pot ajuta cât mai mulți dintre studenți (atât în cadrul UMF, cât și prin intermediul ReziEasy) să descopere latura medicinii care îi pasionează și să aibă o carieră minunată și, de ce nu, să transmită la rândul lor ceea ce au învățat către generațiile ce vor veni. (…)”

Dr. Luana Andreea Boșoteanu

Medic Rezident Dermatolog

Doctorand în Medicină – Dermatopatologie

„(…) Dermatologia a devenit aspirația mea majoră din momentul în care am luat contact cu stagiul din anul V universitar, pentru că implică angajament permanent în updatarea tehnicilor de diagnostic și tratament, necesită competențe variate: manualitate chirurgicală, studiu aprofundat al investigațiilor bazate pe senzoriul vizual – precum dermatoscopia sau dermatopatologia, abordarea corectă și personalizată a pacienților, tratarea celui mai larg spectru de afecțiuni din cadrul oricărei specialități medicale și aplicarea metodelor inovatoare de tratament, perfecționate și introduse în uz în ritm accelerat (ex. lasere, injectologie, fototerapie etc.).

Din pasiune pentru interacțiunile pe teme medicale cu studenții, am ales să mă alătur echipei ReziEasy, căci cred cu tărie că efortul depus în slujba instruirii și sedimentării cunoștințelor viitorilor curanți români aduce beneficii fundamentale întregii populații atât short term, cât și in the long run. (…)”

Dr. Dumitru Silviu Mihail

Medic Specialist Pneumolog

Cercetător Științific Institulul Național de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” București

„(…) Am ales pneumologia fiind impresionat de efectele devastatoare ale cancerului bronhopulmonar, efecte pe care le-am resimtit în propria familie. Activitatea mea cotidiană se împarte între laboratorul de endoscopie respiratorie unde efectuez bronhoscopii diagnostice și terapeutice și departamentul de cercetare.

Pasiunea pentru educația medicală mi-a fost insuflată de către coordonatorul meu din rezidențiat de medicină internă care m-a învățat că rolul unui profesor, unui educator nu este să livreze informație studentului său, ci rolul este să îl ”infecteze” cu dorința de a știi și de a înțelege. (…)”

Dr. Ionuț-Andrei Badea

Medic Specialist Reumatolog

Asistent Universitar la Spitalul Clinic “Dr. Ion Cantacuzino” Bucuresti, Catedra de Medicină Internă și Reumatologie

Doctorand în Fiziopatologie

„(…) Reumatologia este o specialitate foarte complexă. Sunt 0 șanse să te plictisești ca reumatolog. Reumatologul se ocupă, în principal, de durerile pe care le simt oamenii: articulare, musculare, tendinoase etc. Durerea cronică este simptomul care conduce ulterior la multiple complicații, toate legate de stresul provocat de durere: boli cardiovasculare, cerebrovasculare, psihiatrice etc. În același timp, imunologia, parte importantă a practicii reumatologice, reprezintă una dintre cele mai puțin cunoscute aspecte ale acestei specialități. Reumatologia cuprinde o sferă ce poate include adulți tineri, vârstnici și copii. Am ales reumatologia deoarece vreau să le ofer doza de normalitate într-o lume tumultoasă și complicată de o patologie cronică de care nu vor scăpa niciodată.

Obișnuiesc să fac ecografii și să le explic celor din jur ce văd, cum văd, cum reglez aparatul și așa mai departe. Le explicam colegilor cazul pe care îl am și toți erau amuțiți, așteptau chiar să le spun cum am rezolvat cazul, deși abia ce îl văzusem. Îi stimulam pe ceilalți să discute despre caz, să ne gândim împreună la soluții, opțiuni, investigații etc. Astfel, m-am apucat de predat sub îndemnul altora, dar și pentru ca mi-e drag de studenți. (…)”

Dr. Cruceanu Marc Anton

• Medic Rezident Obstetrică Ginecologie

„(…) În timp ce am fost expus la o varietate de specialități medicale în timpul studiilor mele, m-au atras în mod deosebit specialitățile chirurgicale, ginecologiei și obstetricii. Acestea necesită o abilitate tehnică excelentă și o capacitate de a lua decizii rapide în situații de stres, iar pentru mine, asta este exact ceea ce îmi place. Consider că cel mai nobil aspect pe care îl poți avea ca medic este empatia, iar personal îmi place sentimentul de a avea grijă de pacienții mei, de a le îmbunătăți starea, atât din punct de vedere medical cât și psihic. Mereu le spun mămicilor că au cel mai frumos copil, și e mereu adevărat. Satisfacția pe care o am când ajut la nașterea unui copil, până la tratarea problemelor legate de fertilitate mă face să mă simt motivat să continui pe acest drum.

Consider că un profesor bun nu te pune să studiezi, ci te face să îți dorești să descoperi. Un profesor bun nu-ți predă ca să ții minte cuvânt cu cuvânt, ci te face să înțelegi și să reții logic. Îmi place că echipa ReziEasy pune accentul pe înțelegerea materiei printr-un proces interactiv și un dialog în care studentul este implicat și încurajat. (…)”

MSc Susana Kalbani (Qasem)

  • Cercetător Științific în Medicină Regenerativă și Nanotehnologie, University College London
  • Co-fondator și Manager ReziEasy, MedEasy, BioEasy
  • Experiență pedagogică 10 ani în UK, UAE, România

„(…) Încă din liceu mă fascina ideea de a mă implica în descoperiri medicale, de a explora și contribui la dezvoltarea cunoștințelor în medicină. Așa că după terminarea liceului am decis să plec din țară, să învăț medicina și să fac cercetare. Am ales să studiez fiziologia, medicina regenerativă și nanotehnologia, domenii care se concentrează pe crearea și utilizarea celuleor, țesuturilor și organelor pentru a repara sau înlocui pe cele deteriorate. Medicina regenerativă poate fi folosită pentru a trata o gamă largă de afecțiuni din diferite domenii medicale. Prin utilizarea nanotehnologiei în medicină, se pot dezvolta nanoparticule care pot fi proiectate pentru a livra medicamente și alte substanțe în celule și țesuturi, dar și pentru a dezvolta dispozitive medicale și senzori ce detectează și tratează boli. Am ales să studiez aceste domenii datorită potențialului inovator pe care îl au.

Alegerea mea de a preda a fost influențată de dorința de a împărtăși cunoștințele mele cu o nouă generație de medici și cercetători. Cred cu tărie că educația și cercetarea medicală este esențială pentru progresul științific și pentru îmbunătățirea sănatății umane. Prin predare am oportunitatea de a încuraja gândirea critică și creativă a studenților, și de asemenea de a încuraja dezvoltarea educației și cercetării medicale în România, un domeniu care necesită mult mai multă implicare decât se oferă în momentul actual. (…)”

Coș